Sobota, 18. september, 2021 | Meniny má EugéniaKrížovkyKrížovky

Pán Reimer vo Viedni každého pohostí a poteší ochutnávkou

Rodina majiteľa Reimer Bonbon Múzea vo Viedni žila v období rakúsko-uhorskej monarchie pri Šarovciach.

Rodina Michaela Reimera pochádza zo Šaroviec.Rodina Michaela Reimera pochádza zo Šaroviec. (Zdroj: Archív (MR))

VIEDEŇ, LEVICE. Za čias Rakúsko - Uhorska sa mnohé rodiny, žijúce na území dnešného Slovenska, rozhodli skúsiť šťastie ďalej od svojho doma. Rodičia Michaela Reimera odišli do Viedne.

Jeho starý otec vyrastal v celkom iných časoch. Inak sa slávili Vianoce, dávali sa iné darčeky. Sladkosti sa v tých časoch vyrábali ručne, so strojovou výrobou sa začalo až neskôr.

Malý Reimer bol šikovný, pekne kreslil a mal talent. Keď jeho matka na Vianoce začala piecť, vždy sa motal po kuchyni a občas jej pomáhal vytvárať figúrky z cesta. Kto by si vtedy bol pomyslel, že raz bude podobné robiť z čokolády. Čas letel, malý Reimer sa vyučil za cukrára a jablko nepadlo ďaleko od stromu - jeho vnuk kráča v jeho stopách. Dnes prevádzkuje Múzeum bonbónov v hlavnom meste Rakúska, ktoré je otvorené takmer tri desiatky rokov. Má svojich stálych zákazníkov, ale vyhľadávajú ho aj turisti.

Skryť Vypnúť reklamu

Ako vznikol nápad založiť múzeum bonbónov?

- Dal som ho dohromady vlastnými silami a funguje už 28 rokov. Vystriedalo sa tu niekoľko generácií.

Používaš rovnaké technológie pri výrobe čokoládových cukroviniek ako tvoji predkovia? Ale si zaviedol nové technológie?

- Oboje. Niektoré bonbóny sú vyrábané ručne, niektoré pôvodnými postupmi, ale vyrábame aj na nových strojoch, novými technológiami.

Robíme aj tradičné tabuľové čokolády, ale stále prichádzame s novinkami. Suroviny nakupujeme v Rakúsku, lebo sme malá firma a nemôžeme si dovoliť nakupovať kakaové bôby napríklad v Kanade, Afrike či arabských krajinách.

Tento stroj, na ktorý sa pozeráme, sa ešte používa vo výrobe?

- Je súčasťou zbierky. Ale vyznamenania, ktoré vidíte na stenách, sú dedičstvom po starom otcovi. Získal ich za výrobu čokoládových bonbónov.

Skryť Vypnúť reklamu

Na okolí je pomerne dosť cukrární a čokoládovní vychýrených značiek. Je v tomto odvetví veľká konkurencia?

- Áno, konkurencia je stále. Firmy majú vypracované vlastné technológie, každá vyrába vlastné špeciality. Ale práve kvôli tomu je to viac zaujímavé.

Zo sociálnej siete sa dá dozvedieť, že vašu značku poznajú mnohí známi ľudia, dostala sa až na viedenský bál cukroviniek. Ako sa ti podarilo vytvoriť si taký okruh kontaktov?

- Sú to všetko súkromné kontakty, známi alebo priatelia. Stále dostávam pozvánky. A aj od redakcií denníkov, napríklad Kurier news.

Cylinder, čo máš na hlave, vidieť aj na všetkých fotografiách. Čo symbolizuje?

- Je symbolom tolerancie. Mám rád všetkých ľudí a nerobím medzi nimi rozdiely.

Aké máš plány do budúcnosti? Neplánuješ prísť na Slovensko a spoznať čokoládovne a ich výrobky?

- Žiaľ, nemám čas na takéto výlety, ale samozrejme slovenské produkty ma zaujímajú.

Skryť Vypnúť reklamu

Vianočné sviatky sú o niečo viac spojené so sladkosťami. Pripravuješ nejakú špecialitu pre turistov alebo deti?

- Prirodzene. Stále vymýšľam niečo nové aj pre deti, ale aj pre turistov, či rodičov, keď nakupujú. V obchode je málo miesta na väčšiu vianočnú akciu. Ale keď ľudia prídu, a pán Reimer každého pohostí a poteší ochutnávkou.

Najčítanejšie na My Levice

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí
  2. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  3. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  4. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  5. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  6. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  7. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  8. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  9. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  10. Tam, kde sa ľahko verí na zázraky
  1. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  6. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  7. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 6 988
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 5 844
  3. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 4 547
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 258
  5. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 3 624
  6. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 2 495
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 305
  8. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 057
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 839
  10. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 816
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Levice, Želiezovce a Tlmače - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Levice

Výstava prác zdravotne postihnutých detí a mládeže, CK Junior Levice.

Najskôr si pozreli Bratislavu. Teraz svoje práce o meste vystavujú.


16 h

Vodič zo Želiezoviec prešiel po rýchlostnej ceste v protismere 17 kilometrov.


(JN a 1 ďalší 22 h

Aké typy vložiek do bežeckých a športových topánok poznáme a v čom je rozdiel? Aj o tom nám povie viac odborník na behanie a bežecké doplnky Rastislav Magna z Intersportu.


17. sep
Zomrel Ján Kováčik, rodák z Pukanca.

Vo veku 68 rokov podľahol ťažkej chorobe.


TASR 16. sep

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Do akcie sa zapojili stovky ľudí.


16. sep

Z hospitalizovaných pacientov má potvrdené ochorenie 275 ľudí.


SITA 21 h

Paradoxom je, že Poltár, ktorý patrí medzi okresy s najnižšou zaočkovanosťou, zostáva v najlepšom štvorlístku.


SITA 16. sep

Napriek daždivému počasiu je Považskobystrický jarmok úspešný. Po ročnej pauze si ho prišli užiť stovky návštevníkov.


17 h

Už ste čítali?

Skryť Zatvoriť reklamu