LEVICE. Vzdelávanie budúcich profesionálov v gastronómii je kľúč k zlepšovaniu celkovej kvality služieb v reštauráciách a pohostinstvách. Pivní majstri z akadémie Cervesario navštívili Strednú odbornú školu služieb v Leviciach, aby budúcim pracovníkom v gastro priemysle ukázali, ako sa profesionálne starať o pivo.
Teória aj prax
Interaktívne hodiny uvítala aj riaditeľka Strednej odbornej školy služieb v Leviciach Zuzana Nemčoková: „Vzdelávacie aktivity zo strany odborníkov vítame, pretože vedia študentov nielen veľa naučiť, ale aj motivovať k láske ku práci v oblasti gastronómie.“
Pivná akadémia Cervesario je špeciálny vzdelávací program určený plnoletým študentom odborov barman, čašník, servírka a hostinský. Štvorhodinové školenia pozostávajú z praktickej a teoretickej časti, z ktorej v závere študenti absolvujú test a získajú certifikát.

Ako s pivom?
„Naším cieľom je vzdelávať budúcich pracovníkov gastrosektora tak, aby vedeli pivnú teóriu, akú starostlivosť si pivo vyžaduje a ako ho správne načapovať, aby sa pivo dostalo k zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa brány pivovaru. Usilujeme sa tak o zvyšovanie povedomia o pive ako nízkoalkoholickom nápoji vyrábanom z prírodných surovín a rozvoj pivnej kultúry na Slovensku,“ uviedol Janko Píry, obchodný sládok, ktorý školenia vedie.
Pivná akadémia Cervesario prebieha od roku 2011 a je určená pre končiacich študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov. Celkovo bolo doteraz zorganizovaných už 161 školení, ktorých sa zúčastnilo dovedna 5159 študentov.