Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Párance aj guláš hodnotili súťažiaci

Kulinárske zručnosti a nápaditosť predviedol v relácii Bez servítky aj Peter Klinko z Pukanca. Svojich štyroch hostí pohostil miestnymi špecialitami.

V reality šou varil Peter Klinko (v strede) aj Jarmila Mišovičová z Krškán (druhá sprava).V reality šou varil Peter Klinko (v strede) aj Jarmila Mišovičová z Krškán (druhá sprava). (Zdroj: Markíza)

PUKANEC. Variť niekoľkochodové menu pred kamerou sa rozhodol po tom, ako ho oslovil výrobný štáb. „Vedeli, že robievam párance, a preto som ich varil aj v tejto relácii,“ hovorí pre MY Týždeň na Pohroní Peter Klinko.

Skúsený kulinár si pre hostí pripravil jedálny lístok, z ktorého by si vybral každý. „Ako predjedlo som servíroval Pannu pána Haška, teda panenku plnenú husacími pečienkami a sušenými slivkami. Podával som ho s dobrými pukanskými rožkami,“ opisuje prvý chod súťažného menu. Názov jedla vychádza zo skutočnosti, že vo fiškálskom dome, kde žije hostiteľ, určitý čas strávili také osobnosti našej kultúry ako Jaroslav Hašek a Andrej Kmeť.

Skryť Vypnúť reklamu

Špecialita v pekáči

Po predjedle hosťom ponúkol fiškálsky Bab guláš, čo je polievka z fazule a údeniny. Časovo náročné párance boli hlavných jedlom súťažného večera. Peter Klinko pre hostí pripravil hneď dvojaké: s pečenými zemiakmi a s liptovskou bryndzou. „Aby to nebolo málo, na stôl pribudol aj Hrnčiarsky pekáč. Pripravuje sa z troch druhov mäsa – ja som použil diviačie stehno, bravčové stehno a kuracie prsia. Mäso som obalil v špeciálne namiešanom korení a v pekáči prekladal vrstvy mäsa, cibule a bôčika. Nakoniec som to zalial vínom a po odstátí upiekol,“ vysvetľuje postup prípravy.

Koláč starej mamy

Bodkou za sýtou večerou bol dezert Staruškin sviatočník. Peter Klinko menu ukončil štedrákom, ktorý nebol vrstvený, ale upečený v kruhovom tvare. „Koláč mal štyri plnky – makovú, orechovú, tvarohovú a zo slivkového lekváru. Ozdobil som ho mandľami.

Skryť Vypnúť reklamu

Súťažiaci kuchár previezol hostí veteránskou fiatkou do tradičnej hrnčiarskej dielne. „Tu videli ukážku vytáčania krčahu, mohli si to aj sami vyskúšať,“ hovorí.

Tento týždeň budú v relácii okrem Pukančana variť aj súťažiaci z Banskej Štiavnice, Hrušova a Krškán. Okrem tradičnej kuchyne ochutnali aj poľovnícke špeciality či expedičné menu.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 29 189
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 698
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 796
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 094
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 707
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 510
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 600
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 522
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 396
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 343
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Levice, Želiezovce a Tlmače - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Levice

Ďalší diel online diskusie vysielame LIVE vo štvrtok o 11:00 hod na našom Facebooku.

23 h
Detičky narodené v levickej pôrodnici dostávajú takéto farebné čiapočky.

Novinka: Od tohto roka budeme zverejňovať všetkých novorodencov z nášho regiónu, ktorých fotografie a údaje rodičia pošlú.

21. jan
Testovanie v Kalnej nad Hronom.

Ako prebieha testovací víkend v našom regióne? Pozrite si fotografie.

23. jan
Antigénové testovanie na koronavírus.

Sobota, prípadne nedeľa. Sú ale obce, kde budú testovať aj v pondelok.

23. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

25. jan

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

20 h

Podľa aktuálne nastavených parametrov a údajov len z MOM, zriadených rezortom zdravotníctva, by si v Banskobystrickom kraji zopakovali testovanie v šiestich okresoch.

21 h

Už ste čítali?