LEVICE. Prvým z nich je projekt s názvom Škola tvorivého vzdelávania, ktorého hlavným cieľom bolo inovovať obsah vzdelávania v jednotlivých predmetoch. Na jeho začiatku stál rad školení pre pedagógov, ktorí sa následne snažili na svojich hodinách zavádzať rôzne inovatívne metódy. Pre odborné predmety, v ktorých absentovali učebnice, vypracovali učebné texty. Študenti ich budú môcť používať už tento školský rok. Z finančných prostriedkov projektu boli zriadené dve jazykové laboratóriá, zakúpené učebné pomôcky a knihy. Pedagógovia navštívili školy podobného zamerania v Prahe, Jihlave, Brne a Košiciach, kde si so svojimi kolegami mohli vymeniť vzájomné skúsenosti z praxe. V súčasnosti škola pripravuje záverečnú konferenciu, na ktorej bude prezentovať výsledky svojej práce.
Ochutnali medzinárodné jedlá
Druhým končiacim projektom je projekt Comenius – školské partnerstvá, na ktorom SUŠ L. Bielika spolupracovala so školami z Talianska, Turecka a Poľska. Žiaci si spoločne vymieňali názory a skúsenosti o tradičných jedlách či spôsoboch stravovania sa v tej ktorej krajine. O tom, že šlo o aktivity dráždiace chuťové poháriky, svedčia stretnutia, ktoré sa uskutočnili v každej zo zainteresovaných krajín. Hostitelia si dali záležať na prezentovaní svojej národnej kuchyne.
Zvíťazilo logo zo Levíc
Posledné zo stretnutí sa uskutočnilo v júni v Turecku, kde bola vyhodnotená i súťaž o najkrajšie logo projektu. Z nej víťazne vyšlo logo slovenského študenta Petra Stankoviča. SUŠ L. Bielika tu zároveň prezentovala spoločný grafický produkt – nástenný obrazový kalendár na roky 2012 -2013. Obsahuje 24 receptov v anglickom jazyku reprezentujúcich slovenskú, taliansku, tureckú a poľskú kuchyňu. Bodkou za jednotlivými aktivitami bol Comenius day. Študenti a vyučujúci, ktorí sa zúčastnili jednotlivých mobilít projektu, počas tohto dňa prostredníctvom prezentácií, fotografií, výstavy a najmä rozprávania svojich zážitkov sprostredkovali ostatným študentom a zamestnancom školy atmosféru prípravy či realizácie projektu s názvom Jedinečné európske tradície a zdravé jedlo tretieho milénia z pohľadu študentov.